Widescreen Gaming Forum

[-noun] Web community dedicated to ensuring PC games run properly on your tablet, netbook, personal computer, HDTV and multi-monitor gaming rig.
Last visit was: less than a minute ago It is currently 02 Aug 2021, 23:44

All times are UTC [ DST ]




 [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: Etherlords II
PostPosted: 04 Aug 2008, 13:22 
Offline

Joined: 07 Jun 2008, 11:01
Posts: 5
hi everybody!
i recentely reinstalled etherlords 2 and found out it only natively supports 800x600 and 1024x768 resolutions :( nowadays i use 19" widescreen samsung 931-BW with 1440x900 native resolution and i'd rather play it in widescreen.
in the game folder i found settings.ini and simply changing the res manually to 1440x900 worked like a charm, EXCEPT that interface is now in the middle of a screen (where it would be if the res was 1024x768), exactly where my character is standing during the duels :(
unfortunately i don't have any screenshots, because it's not my computer.

i was wandering if anyone can/know how/want to help me. all i want is to move the interface bar down so it wouldn't be in a middle of the screen.



thanks


Top
  
 


 Post subject: Etherlords II
PostPosted: 04 Aug 2008, 16:05 
Offline
Editors
Editors
User avatar

Joined: 06 Mar 2008, 17:20
Posts: 3424
Please post screenies as soon as you can !

FYI Etherlords 2 was developped by Nival before Heroes of Might and Magic 5, which stretches in ws and has not been fixed/hacked for better support since its release... so maybe your interface problem won't be easily fixed either... :?:


Top
  
 
 Post subject: Re: Etherlords II
PostPosted: 15 Sep 2010, 18:46 
Offline

Joined: 15 Sep 2010, 18:04
Posts: 1
What a shame, the game looks great in a higher resolution, wish someone would mod the hud to stretch somehow..




Top
  
 
 Post subject: Re: Etherlords II
PostPosted: 11 Dec 2016, 18:30 
Offline

Joined: 11 Dec 2016, 18:22
Posts: 3
Hey, i hope replying to such an old thread wont get me banned. Anyway i wanna say i've been working on the fix to the Etherlord's 2 interface some time ago, unfortunately i was able to move only the non-interactive parts of it, you can see the result in here:
https://www.gipat.ru/forum/index.php?ac ... ost&id=867
https://www.gipat.ru/forum/index.php?ac ... ost&id=864
https://www.gipat.ru/forum/index.php?ac ... ost&id=869
(the patch would NOT affect the game's language)
(The game supports 800x600 and 1024x768 and my patch was intended to chage it into 1366x768 and 1920x1080) (later on i realized the first res would be better changed to 1280x720)

The Main menu itself is actually working as intended, though i cant move the buttons horizontaly which means that in the full hd res they would be placed too far to the left. The UI for the adventure and battle modes were a different story. I didnt find any trace of the interactive stuff which leads me into thinking that those variables are hidden inside the .exe file. Im not much of a hacker though soooo... yeah the project got stuck.

Either way i felt like dropping this piece of info in here. If anyone feels like helping out with extracting interface variables out of their place then please contact me and we'll create a proper Etherlords 2 Widescreen pack ;)


Top
  
 
 Post subject: Re: Etherlords II
PostPosted: 22 Feb 2017, 21:00 
Offline

Joined: 09 Oct 2014, 01:47
Posts: 2
Finally there is a fix for higher resolutions. Use dgVoodoo2: http://dege.freeweb.hu/


Last edited by blakepoet on 05 Apr 2017, 14:16, edited 1 time in total.

Top
  
 
 Post subject: Re: Etherlords II
PostPosted: 03 Apr 2017, 23:06 
Offline

Joined: 11 Dec 2016, 18:22
Posts: 3
Huh? Could you please explain how to do that? Im totally lost and dont know how to use that. I copied all the dll files and the exe of dgvoodoo2 into the Etherlords 2 main game folder and it simply doesnt do anything. Apart from breaking the launching sometimes depending on whether or not will i enable directx or not. The notification says "cant enumerate direct draw distance" or will work normally but without any change in resolution.


Top
  
 
 Post subject: Re: Etherlords II
PostPosted: 05 Apr 2017, 15:30 
Offline

Joined: 09 Oct 2014, 01:47
Posts: 2
Hello, I copied the following files to the game directory:

dgVoodooSetup.exe
DDraw.dll
D3DImm.dll
D3D8.dll

I've attached Screenshots for my configuration:

https://s5.postimg.org/bj3ijts0n/General.png
https://s5.postimg.org/vezhzd91z/Glide.png
https://s5.postimg.org/41ub4m2hj/Directx.png

Below are some in game screenshots of 4:3 (1920x1440) and 16:9 (2560x1440) resolution

4:3 - https://s5.postimg.org/ti2rusidz/Etherlords2_4-3.png
16:9 - https://s5.postimg.org/5sdc63k0n/Etherlords2_16-9.png

Hope this helps!


Top
  
 
 Post subject: Re: Etherlords II
PostPosted: 09 Apr 2017, 15:06 
Offline
Insiders
Insiders
User avatar

Joined: 19 Dec 2011, 16:03
Posts: 521
Wingard wrote:
Hey, i hope replying to such an old thread wont get me banned. Anyway i wanna say i've been working on the fix to the Etherlord's 2 interface some time ago, unfortunately i was able to move only the non-interactive parts of it, you can see the result in here:
https://www.gipat.ru/forum/index.php?ac ... ost&id=867
https://www.gipat.ru/forum/index.php?ac ... ost&id=864
https://www.gipat.ru/forum/index.php?ac ... ost&id=869
(the patch would NOT affect the game's language)
(The game supports 800x600 and 1024x768 and my patch was intended to chage it into 1366x768 and 1920x1080) (later on i realized the first res would be better changed to 1280x720)

The Main menu itself is actually working as intended, though i cant move the buttons horizontaly which means that in the full hd res they would be placed too far to the left. The UI for the adventure and battle modes were a different story. I didnt find any trace of the interactive stuff which leads me into thinking that those variables are hidden inside the .exe file. Im not much of a hacker though soooo... yeah the project got stuck.

Either way i felt like dropping this piece of info in here. If anyone feels like helping out with extracting interface variables out of their place then please contact me and we'll create a proper Etherlords 2 Widescreen pack ;)

Here's UI fix:
Attachment:
Etherlords2_v2.7z

Should work on English version (GOG.com v.1.03)
Not sure about other language game versions.


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Last edited by jackfuste on 13 Apr 2017, 09:53, edited 2 times in total.

Top
  
 
 Post subject: Re: Etherlords II
PostPosted: 10 Apr 2017, 20:36 
Offline

Joined: 11 Dec 2016, 18:22
Posts: 3
Oh my god, this is amazing! This might be just what we needed to create a true widescreen fix for this game! I'll look into the texture files to try more changes.

@edit
Its possible the main menus will stay the way they are right now, squeezed into the upper left corner, but everything else looks and works great. Kudos to you, jackfuste, :onethumb:


Top
  
 
 [ 9 posts ] 

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  




Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group