Widescreen Gaming Forum

[-noun] Web community dedicated to ensuring PC games run properly on your tablet, netbook, personal computer, HDTV and multi-monitor gaming rig.
Last visit was: less than a minute ago It is currently 02 Jun 2020, 15:23

All times are UTC [ DST ]




 [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: 20 Feb 2017, 17:01 
Offline

Joined: 02 Feb 2010, 23:51
Posts: 63
Hi! With multi-monitor and ultrawide gaming, some I have one app in particular that seems to have problems when my total resolution in Windows is over a certain amount. Without having to change my monitor configuration to run this one app, I'd like to tell the app I only have 1 screen or at least, restrict it to a certain resolution.

Does software for that purpose even exist? Is it possible to do this without a VM?

Requirements:
- Doesn't change my Windows resolution.
- Hooks into an app and makes it think my total Windows resolution is a lot smaller than it is.


Top
  
 


PostPosted: 20 Feb 2017, 19:17 
Offline
User avatar

Joined: 31 Jan 2007, 06:46
Posts: 64
Location: Orange, CA
I use Display Fusion to slice up my top monitor (3 monitors below, 1 top). My top monitor is used for TeamSpeak, Chat windows and maps, browsers while I'm using the lower 3 for a game. It's not quite limiting the app to a certain resolution. It's restricting the app to a virtual monitor. So when you maximize the app (near that area), it maximizes to that sliced up monitor dimensions.

Hope this helps. :onethumb:

-b0n3z

_________________
ASUS Maximus XII Gene MB | i7 4790k CPU with Corsair Hydro Series H80i | Corsair Dominator Platinum 32GB | (2) EVGA nVidia GeForce GTX1080 Founders Edition in HB SLI | 1TB Samsung EVO SSD | Corsair Digital AX760i PSU | (3) Asus PG279Q (1) Asus PG278Q mounted on WSGF Ultimate Desk Stand v2 with Thru Desk Mount (3+1 Landscape Surround) | HTC Vive | Grace Design m9XX Headphone Amp/DAC | AudioEngine A5+ Bamboo | Ultimate Ears CIEM UE-5 Pro | ErgoDox Infinity Keyboard (Cherry Red) with Custom Keycaps | Logitech G502 Proteus Core Mouse | Win10 Enterprise x64

Current Setup


Top
  
 
PostPosted: 21 Feb 2017, 00:55 
Offline

Joined: 02 Feb 2010, 23:51
Posts: 63
I have DisplayFusion; it doesn't do what I need :/. It's really limited by the fact that the app itself limits the colors to 256 colors if the total windows resolution is too large. So I'd like to limit the app to a smaller resolution so this isn't a problem.

The only solution I've thought up so far is sub-par, but requires a VM.


Top
  
 
 [ 3 posts ] 

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  




Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group