Widescreen Gaming Forum

[-noun] Web community dedicated to ensuring PC games run properly on your tablet, netbook, personal computer, HDTV and multi-monitor gaming rig.
Last visit was: less than a minute ago It is currently 20 Apr 2021, 15:41

All times are UTC [ DST ]




 [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Matrox TH2G Problem
PostPosted: 09 Jul 2012, 23:18 
Offline

Joined: 09 Jul 2012, 23:06
Posts: 3
Hello All!

Got my Matrox TH2G around last December and am just now getting the opportunity to play around with it. My set up is as follows:

OS: Windows 7 (x64)
GX: NVIDIA GeForce GTX 560M
3xOptoma TW610STi Projectors (Native Res. 1280x800)
* Using Dual Link DVI to HDMI cables to connect everything

So my problem is that when I have all three projectors connected to the TH2G, the only resolution that appears to work for me is 800x600 which ... isn't very desirable (not to mention it doesn't work for FSx...). When I view the "Troubleshooting" section of the PowerDesktop software, it doesn't seem to recognize that Dual-Linked DVI cables are being used.

Has anyone encountered this before?

Should I just follow the steps outlined here (conclusive-5040-fix-all-nvidia-users) or does there appear to be another problem?

Thank you all for the help!


Top
  
 


PostPosted: 10 Jul 2012, 09:49 
Offline
Insiders
Insiders
User avatar

Joined: 20 Aug 2009, 04:20
Posts: 2351
Location: Virginia
To be clear, do you have a Dual-Link DVI cable going from your GPU to you TH2Go? Or is it an HDMI cable from your GPU and a DVI cable to the TH2Go? The second scenario will not work.

_________________
System Core: | Intel Core i5-2500K + ASUS P8Z68-V + 16GB Corsair XMS3 DDR3 1333 MHz | Win7 x64 | MSI R7970 Lightning 3GB [1105/1400] |
Display: | 3 x Dell Ultrasharp 3007WFP-HC @ 7680x1600 | Dell u3011 |


Top
  
 
 Post subject: It appears that the DVI
PostPosted: 10 Jul 2012, 12:34 
Offline
Administrators
Administrators
User avatar

Joined: 14 Oct 2009, 03:11
Posts: 1441
It appears that the DVI connector on the GTX560M is dual-link DVI capable, but you need to use the dual-link DVI cable (like the one that comes with the TH2G) to connect DVI to DVI, as has been stated, as well as the USB cable.

_________________
i5-2500K @ 4Ghz ° Asus P8Z68 ° GTX670 Windforce OC ° 8GB DDR3 RipjawsX ° 4x Viewsonic VA2703 ° Logitech G15 / G5 / G27 ° Razer Vespula ° TrackIR 5 ° Thrustmaster Warthog HOTAS


Top
  
 
PostPosted: 10 Jul 2012, 13:25 
Offline

Joined: 09 Jul 2012, 23:06
Posts: 3
Thanks for the quick replies, everyone!

The cable I am using has a Dual-Link DVI end and a HDMI end. The HDMI is plugged into the GPU and the Dual Linked DVI end going into the TH2Go. To try and rule out problems with the cable, I also purchased a HDMI to DVI adapter and used the Matrox supplied Dual Linked DVI cable with it. In this scenario, the TH2Go has one end of the cable plugged into it, then the other end is attached to the adapter. The HDMI end of the adapter is then plugged into the GPU.

Just to be more clear with the other end of the TH2Go ...

Each projector has the HDMI end of a cable plugged into it with the Dual Linked DVI end of the same cable plugged into the TH2Go.

I'm guessing from the above reply that this set-up will not work?

If not, is it possible to still use this device with say VGA cables (+ appropriate adapters) to obtain a resolution larger than 800x600? Or am I totally out of luck here with the machine I currently use?


Top
  
 
PostPosted: 11 Jul 2012, 01:38 
Offline
Administrators
Administrators
User avatar

Joined: 14 Oct 2009, 03:11
Posts: 1441
I've never tried connecting the TH2G digital via the VGA connectors.

From all the pictures I have seen, the GTX560M has a dual link DVI connector on it. Does yours not have this? The DVI-to-HDMI cables between the TH2G and the monitors shouldn't be an issue, but from the laptop to the TH2G I think it's an issue.

_________________
i5-2500K @ 4Ghz ° Asus P8Z68 ° GTX670 Windforce OC ° 8GB DDR3 RipjawsX ° 4x Viewsonic VA2703 ° Logitech G15 / G5 / G27 ° Razer Vespula ° TrackIR 5 ° Thrustmaster Warthog HOTAS


Top
  
 
PostPosted: 11 Jul 2012, 13:51 
Offline

Joined: 09 Jul 2012, 23:06
Posts: 3
Unfortunately, it just has one HDMI connector and one VGA connector.

I guess I'll give VGA a try .. if that doesn't work, I'll need to find me a new set-up eventually.


Top
  
 
 [ 6 posts ] 

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot], DotNetDotCom.org [Bot] and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  




Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group