Widescreen Gaming Forum

[-noun] Web community dedicated to ensuring PC games run properly on your tablet, netbook, personal computer, HDTV and multi-monitor gaming rig.
Last visit was: less than a minute ago It is currently 20 Apr 2021, 21:26

All times are UTC [ DST ]




 [ 8 posts ] 
Author Message
PostPosted: 04 Dec 2011, 13:21 
Offline

Joined: 28 Apr 2010, 17:59
Posts: 8
Hi

Today I have XFX GTX280 standard for the the unit and my monitors setup:
Matrox THGO2, 3x22" monitors at resulotion 5040x1050 for fsx!

I maybe will buy a: Asus GeForce ENGTX580 DCII/2DIS/1536MD5 1536MB

The question is: Should I see a massive performance hit (noteble to me) with the GTX580 card instead of the XFX GTX280?

Best Fredrik


Top
  
 


PostPosted: 04 Dec 2011, 21:40 
Offline
Insiders
Insiders
User avatar

Joined: 20 Aug 2009, 04:20
Posts: 2351
Location: Virginia
A 580 will kick the crap out of a 280.

_________________
System Core: | Intel Core i5-2500K + ASUS P8Z68-V + 16GB Corsair XMS3 DDR3 1333 MHz | Win7 x64 | MSI R7970 Lightning 3GB [1105/1400] |
Display: | 3 x Dell Ultrasharp 3007WFP-HC @ 7680x1600 | Dell u3011 |


Top
  
 
PostPosted: 06 Dec 2011, 08:41 
Offline

Joined: 28 Apr 2010, 17:59
Posts: 8
Hi

Ok, that sound great but can you tell me:

When I have test the GTX560ti instead of GTX280 I did not see any benefit in performance in fsx, ok just little more smoother than with GTX280. That was with i7 920!

Now I want build a new i5 2500K system and I am wodering if the gtx280 will be a bottleneck with the setup:
Matrox THGO2 3x22" at 5080x1050?

I have also seen cards cards with 1,5GB or 3GB and wonder if I need 3GB or it is just enough with 1,5GB memory?

I have read that it will be a memory mapping problem in fssx with a graphiccard who has more that 1,5/2GB memory?

Best Fredrik


Top
  
 
PostPosted: 06 Dec 2011, 08:45 
Offline

Joined: 28 Apr 2010, 17:59
Posts: 8
Does the GTX580 also kick the crap out of a GTX560ti?


Top
  
 
PostPosted: 06 Dec 2011, 09:56 
Offline
Administrators
Administrators
User avatar

Joined: 14 Oct 2009, 03:11
Posts: 1441
You definitely want as much memory on the card as possible. 3GB, no questions about it.

I don't know much more about the recent Nvidia cards as I use AMD, but I do know that regardless of the brand, lots of VRAM is essential so go the 3GB card.

_________________
i5-2500K @ 4Ghz ° Asus P8Z68 ° GTX670 Windforce OC ° 8GB DDR3 RipjawsX ° 4x Viewsonic VA2703 ° Logitech G15 / G5 / G27 ° Razer Vespula ° TrackIR 5 ° Thrustmaster Warthog HOTAS


Top
  
 
 Post subject: HiOkey, but I have read
PostPosted: 06 Dec 2011, 10:51 
Offline

Joined: 28 Apr 2010, 17:59
Posts: 8
Hi

Okey, but I have read that FSX has problems to mapping with the lot of VRAM like 3GB?

Fredrik


Top
  
 
PostPosted: 08 Dec 2011, 01:18 
Offline
User avatar

Joined: 05 Feb 2011, 09:31
Posts: 49
having to much RAM, is like saying you have to much money.... never going to happen!

_________________
)'(


Top
  
 
 Post subject: Just to add on to what's
PostPosted: 13 Jan 2012, 18:16 
Offline

Joined: 13 Jan 2012, 00:10
Posts: 18
Just to add on to what's already been said...

If you purchase a new nVidia card (such as an EVGA 590 Classified), these cards can do triple display natively without the TH2G, so the extra black box becomes redundant.

And as if it couldn't be said enough... more VRAM is better, especially when it comes to post-processing effects like AA.

_________________
nVidia 2D Surround

3x 1920x1080 Dell UltraSharp U2312HM

EVGA GeForce 680 @ 5760x1080

Core i5-2500K 3.3GHz (3.7 Turbo)


Top
  
 
 [ 8 posts ] 

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  




Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group