Widescreen Gaming Forum

[-noun] Web community dedicated to ensuring PC games run properly on your tablet, netbook, personal computer, HDTV and multi-monitor gaming rig.
Last visit was: less than a minute ago It is currently 20 Sep 2020, 03:19

All times are UTC [ DST ]




 [ 144 posts ]  Go to page Previous  1 ... 11, 12, 13, 14, 15
Author Message
PostPosted: 27 Oct 2012, 23:25 
Offline

Joined: 27 Oct 2012, 23:12
Posts: 1
sorry to revive such an old thread but i'm having issues getting my 4800x900 setup to work. it worked just fine under Win 7 64 with a Nvidia Geforce 560Ti and TH2G digital. got dual link DVI from pc to matrox box and single link from matrox box to monitors.

now that i moved to win 8 64 which is no different from win 7 in terms of display etc i assume something is going on. nvidia driver is 9.18.13.697 which is the 10/2/12 release and control panel is 4.8.750.0. firmware on TH2G is up to date and using newest powerdesk.

I just don't get that it worked fine before and now i can't select the 4800x900 option. when i go into mode management the checkboxes i can select goes to the highest of 1360x768 and the other ones especially the 1600x900 for triscreen is automatically checked but greyed out and i can't choose it for some reason.

anyone have any ideas?


Top
  
 


 Post subject: schulrog wrote:sorry to
PostPosted: 02 Nov 2012, 01:19 
Offline

Joined: 02 Nov 2012, 01:09
Posts: 1
sorry to revive such an old thread but i'm having issues getting my 4800x900 setup to work. it worked just fine under Win 7 64 with a Nvidia Geforce 560Ti and TH2G digital. got dual link DVI from pc to matrox box and single link from matrox box to monitors.

now that i moved to win 8 64 which is no different from win 7 in terms of display etc i assume something is going on. nvidia driver is 9.18.13.697 which is the 10/2/12 release and control panel is 4.8.750.0. firmware on TH2G is up to date and using newest powerdesk.

I just don't get that it worked fine before and now i can't select the 4800x900 option. when i go into mode management the checkboxes i can select goes to the highest of 1360x768 and the other ones especially the 1600x900 for triscreen is automatically checked but greyed out and i can't choose it for some reason.

anyone have any ideas?


I had the same problem after installing W8. The Matrox tech worked on my machine remotely for some time. He tried setting custom resolutions with the NVidia control panel, and it looked like he knew what he was doing. I have a GTX470. He concluded it was a windows 8 problem and said to give them so time to come up with a fix.

Jim Davis


Top
  
 
PostPosted: 30 Apr 2013, 15:41 
Offline
Insiders
Insiders
User avatar

Joined: 20 Aug 2009, 04:20
Posts: 2351
Location: Virginia
eh... anyway to fix the font on first page of this thread?

_________________
System Core: | Intel Core i5-2500K + ASUS P8Z68-V + 16GB Corsair XMS3 DDR3 1333 MHz | Win7 x64 | MSI R7970 Lightning 3GB [1105/1400] |
Display: | 3 x Dell Ultrasharp 3007WFP-HC @ 7680x1600 | Dell u3011 |


Top
  
 
PostPosted: 21 Jul 2013, 12:52 
Offline

Joined: 31 Jul 2009, 05:23
Posts: 8
elior77 wrote:
Follow me and you will be OK :)

Note - make sure you update your matrox to firmware 2.3.40 and video table 6.56.
1. Install nvidia driver.
2. Install PowerDesk and run the wizard for 1680x1050x1 @ 60Hz
3. Create a custom resolution in nvidia driver with the same numbers you see in the pic:
4. PLAY AROUND WITH THE VERTICAL REFRESH RATE till you found the number that works for you. ex. 59.454 ,59.400 etc...
5.
- Go to your Powerdesk SE install folder.
- Edit DeviceInfo.ini with notepad, find and replace all
"Name=CUST_MODE" to "Name=CUST_MODE_1" and
"Name=CustomDisplay" to "Name=CustomDisplay_1"
- Reboot
6. Send me your love - and have a blast playing @ [email protected] :rockout

Big thanks to gshlomi for his help and testing !



where is the pic? i cant see the numbers to set it up


Top
  
 
 [ 144 posts ]  Go to page Previous  1 ... 11, 12, 13, 14, 15

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  




Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group