Widescreen Gaming Forum

[-noun] Web community dedicated to ensuring PC games run properly on your tablet, netbook, personal computer, HDTV and multi-monitor gaming rig.
Last visit was: less than a minute ago It is currently 16 Sep 2021, 23:02

All times are UTC [ DST ]




 [ 434 posts ]  Go to page Previous  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 44  Next
Author Message
PostPosted: 05 Mar 2018, 16:03 
Offline

Joined: 05 Mar 2018, 15:59
Posts: 1
Hi everyong!

I'm having problems finding the widescreen for 1920x1080 exe file for Caesar 3. When I tried clicking the link from other people's comment it brings me to a page and tells me that the file is no longer available. Getting kind of desperate to play Caesar 3 =(

Please help thank you!


Top
  
 


PostPosted: 05 Mar 2018, 19:43 
Offline

Joined: 05 Mar 2018, 19:41
Posts: 1
Hey guys, let's see if anyone here is still listening ;)

I'm playing Pharaoh the GOG Edition through Porting Kit on a mac. If I go into the pharaoh folder and replace the exe with a patched 1080p version, the game launches to the menu, still in 4:3, even launches the game itself, but only in 640 resolution. If I set the res to 1024, as was told in order to see 1080p, the screen turned black, while I could still click around and hear the sounds..

Any ideas?


Top
  
 
PostPosted: 06 Mar 2018, 03:24 
Offline

Joined: 04 Mar 2018, 01:33
Posts: 1
Hello,

I have an interesting Caesar 3 exe (found back in 2011) that has increased "limits" i.e. Increases the old Sprite and building limits of Caesar 3. Can anyone here add widescreen support to this exe ? would really love to build massive and complex cities beyond 30,000 population with widescreen support!!! You can have the exe for yourselves as well - credit not from me tho :)


Top
  
 
PostPosted: 13 Mar 2018, 16:33 
Offline

Joined: 13 Mar 2018, 16:27
Posts: 4
Did you guys made 1280x720 or 1280x1024 for Caesar 3? Can't seem to find it on these 40 pages :(.

Ty.


Top
  
 
PostPosted: 13 Mar 2018, 16:39 
Offline

Joined: 13 Mar 2018, 16:27
Posts: 4
phillinaashlea wrote:
Hi everyong!

I'm having problems finding the widescreen for 1920x1080 exe file for Caesar 3. When I tried clicking the link from other people's comment it brings me to a page and tells me that the file is no longer available. Getting kind of desperate to play Caesar 3 =(

Please help thank you!


http://www.moddb.com/mods/caesar-3-full ... t/#6906544


Top
  
 
PostPosted: 30 Mar 2018, 03:03 
Offline

Joined: 26 Sep 2016, 05:44
Posts: 10
Hi everyone

I recently decided to help out the community by creating packs for the various games (ie: Caesar 3, Pharaoh, Zeus and Emperor) with the aim of making these widescreen patches easier to apply. You may find them here:
https://sourceforge.net/projects/xjdhdr ... ies_files/

My packs contain all the widescreen resolutions I have found, applied JackFuste's Windowed mode patchers if necessary and also provided EXEs that allow you to change the game's resolution and/or switch between Windowed and Fullscreen mode without running the game.


Last edited by XJDHDR on 31 Mar 2018, 04:36, edited 1 time in total.

Top
  
 
PostPosted: 30 Mar 2018, 03:19 
Offline

Joined: 26 Sep 2016, 05:44
Posts: 10
chfilm wrote:
Hey guys, let's see if anyone here is still listening ;)

I'm playing Pharaoh the GOG Edition through Porting Kit on a mac. If I go into the pharaoh folder and replace the exe with a patched 1080p version, the game launches to the menu, still in 4:3, even launches the game itself, but only in 640 resolution. If I set the res to 1024, as was told in order to see 1080p, the screen turned black, while I could still click around and hear the sounds..

Any ideas?

Can I presume that the game still has a black screen if you restart the game after changing the resolution? Or does the game stay at a resolution of 640x480 after that?

I do remember having a similar problem which fixed itself after I restarted the game. Otherwise, you can try set the resolution before you start the game by either using the resolution switcher EXEs I posted above or open "Pharaoh.inf" with a hex editor and change the 17th byte to "03".
You can also try run the game in Windowed mode to see if that helps, though you do need to run the game in 16-bit colour to make this work (Not sure how you would do that on a Mac, unfortunately).

If these solutions don't work, I would start considering Wine or Porting Kit to be the cause of the problem.


Kamadas wrote:
Did you guys made 1280x720 or 1280x1024 for Caesar 3? Can't seem to find it on these 40 pages :(.

Ty.

There are no 1280xanything patches for C3.


Top
  
 
PostPosted: 31 Mar 2018, 09:28 
Offline

Joined: 13 Mar 2018, 16:27
Posts: 4
Thanks for the reply. Any particular reason for no 1280xanything so I can stop or continuing looking for it?

Ty.


Top
  
 
PostPosted: 02 Apr 2018, 14:21 
Offline

Joined: 02 Apr 2018, 14:19
Posts: 1
Thanks for keeping this topic up to date !

I am playing on a 3440x1440 screen, did anyone manage to use this resolution with the game ?


Top
  
 
PostPosted: 25 Apr 2018, 22:16 
Offline

Joined: 25 Apr 2018, 22:15
Posts: 2
Kamadas wrote:
Thanks for the reply. Any particular reason for no 1280xanything so I can stop or continuing looking for it?

Ty.


Hello. I am having the same issue. Did you find a fix?


Top
  
 
 [ 434 posts ]  Go to page Previous  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 44  Next

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  




Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group