Widescreen Gaming Forum

[-noun] Web community dedicated to ensuring PC games run properly on your tablet, netbook, personal computer, HDTV and multi-monitor gaming rig.
Last visit was: less than a minute ago It is currently 06 Jun 2020, 14:28

All times are UTC [ DST ]




 [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: 29 Mar 2015, 08:49 
Offline

Joined: 29 Mar 2015, 07:49
Posts: 13
hi

1st of all. sorry if im in a wrong place to post.
2nd im a newbie in setting up triple monitor
so i need help.
i have r7 260x oc
3 monitors
1st monitor - hdmi
2nd - dvi
3rd - vga w/ dvi adapter
im not using displayport because i dont have a adapter

my problem is every time i connect all 3 monitors, dvi monitor always disconnect then reconnect again. like every 2 second connect then disconnect.
but if i unplug the vga w/ dvi adapter monitor. the dvi monitor is ok.. means it only allows me to use only 2 monitor.

updated my drivers.
PSU - 600W
mobo - f2a55m-ds2 fm2+/fm2
amd a6-6400 dual core 3.9ghz
ram - 12gb (8+4)
windows 7 ultimate 64bit

please help
thanks.

email address - [email protected]


Top
  
 


PostPosted: 29 Mar 2015, 12:27 
Offline
Insiders
Insiders
User avatar

Joined: 20 Aug 2009, 04:20
Posts: 2351
Location: Virginia
THe issue is that you're using a 260x which is basically a Radeon HD 7790. This card can only use 2 monitor that are not DP. The cheapest way to alleviate this is to buy a cheap DP -> VGA adapter. If you are wanting to go DVI form DP, you are going to need an "Active" adapter. Most DP->DVI adapters are passive and you'll be in the same issue you're in now if you buy a passive adapter.

_________________
System Core: | Intel Core i5-2500K + ASUS P8Z68-V + 16GB Corsair XMS3 DDR3 1333 MHz | Win7 x64 | MSI R7970 Lightning 3GB [1105/1400] |
Display: | 3 x Dell Ultrasharp 3007WFP-HC @ 7680x1600 | Dell u3011 |


Top
  
 
PostPosted: 29 Mar 2015, 13:00 
Offline

Joined: 29 Mar 2015, 07:49
Posts: 13
wow thanks. thats solve my problem, i go for DP->VGA.. is there a passive/active DP-->VGA? or passive/active only applies to DP--> DVI ..
sorry if im too noob about this :)


Top
  
 
PostPosted: 29 Mar 2015, 18:39 
Offline
Editors
Editors
User avatar

Joined: 08 May 2011, 18:58
Posts: 2286
VGA adapters from DP are all active :)
DVI and HDMI can be active or passive

_________________
We gonna send it to outa space!


Top
  
 
PostPosted: 30 Mar 2015, 01:16 
Offline

Joined: 29 Mar 2015, 07:49
Posts: 13
thanks, this forum answer pretty fast, admin and members are active..
thanks a lot guys.


Top
  
 
PostPosted: 30 Mar 2015, 18:55 
Offline
Administrators
Administrators
User avatar

Joined: 27 Dec 2009, 14:27
Posts: 1789
jpt.ericson wrote:
thanks, this forum answer pretty fast, admin and members are active..
thanks a lot guys.


:cheers:

_________________
| Gigabyte X79S-UP5-WiFi Skt2011 | i7 4820k @4.4GHz Watercooled (Ivy Bridge-E) | Corsair Vengence 32GB @2133MHz 11-11-11-27 2T Quad-Channel (8x4GB) | AMD R9-Fury-X 4GB @1140/505MHz + EKWB Watercooled | 256GB Crucial MX200 SSD | 8x 1TB Samsung F3 SATA-II | Corsair 850W TX PSU | 3x Dell S2209W 22"wide TFT's (5760x1080res) | Logitech Z-5400 5.1ch speakers | Win7 Ultimate x64 |


Top
  
 
PostPosted: 20 Dec 2017, 17:24 
Offline

Joined: 17 Dec 2017, 08:06
Posts: 1
Delphium wrote:
jpt.ericson wrote:
thanks, this forum answer pretty fast, admin and members are active..
thanks a lot guys.


:cheers:

:twothumb: :twothumb: :twothumb:


Top
  
 
 [ 7 posts ] 

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  




Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group