Widescreen Gaming Forum

[-noun] Web community dedicated to ensuring PC games run properly on your tablet, netbook, personal computer, HDTV and multi-monitor gaming rig.
Last visit was: less than a minute ago It is currently 09 Aug 2020, 01:04

All times are UTC [ DST ]




 [ 24 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
PostPosted: 17 Oct 2017, 18:09 
Offline
I Donated
I Donated
User avatar

Joined: 10 Nov 2010, 02:58
Posts: 264
Snorxy wrote:
Hello, I have downloaded this FOV Changer, opened up the game and loaded the save, then Alt-tab and opened up MESoW-FOV-Fixer.exe as Administrator and back in to the game. Then I pressed the Num key 0 and the FOV just zoomed in to the max and when I pressed + or - keys nothing happened, then the game just chrashed.. Then I tried the F-keys version and it was the same, just zoomed in and chrashed. Is it because i'm playing the game in 3440x1440 resolution? I'm really sick of the default FOV and that there is no slider... god damn

Edit: I tried the MESoW-FOV-Fixer-Tiny.exe and now it works great so far :D Thank you very much this is so much better now :)


Great you got it sorted! Thx for letting us know how you fixed it! :onethumb:

I guess you have CE installed then and maybe you have CE already hooked to the games exe?. That could explain the crash and that nothing happened when you pressed the keys. Probably the CE hooks conflicted and sorted when you used the "Tiny" because that would utilize your own CE hook. :geek:

_________________
| i7 6850K Broadwell-e @4.2Ghz | DDR4 32GB @3200Mhz| 2x Msi 1080 X | Asus X99 Deluxe II /H110i/AX1200iw |
| 3x Dell P2314H @ 5760x1080 + Philips 43" 4K IPS BDM4350UC Monitor + Oculus Rift CV1 |
| 1*Samsung EVO 960 500GB NVMe x4 gen.3 | 2x Intel SSD SATA III Raid 0 | 2x Intel SSD SATA III Raid 0 | 2x 2TB SSHD Seagate SATA III Raid 0 |
| Logitech G810 - G502 - G240 - G27 - G940 - | TrackIR 5 Pro | Saitek RHINO X55 HOTAS | Xbox One Elite Gpad |
Asus Vulcan Pro | Asus Xonar U7 | Sony STR-DE495P External Surround Home Cinema Reciever |


Top
  
 


PostPosted: 17 Oct 2017, 18:15 
Offline
I Donated
I Donated
User avatar

Joined: 10 Nov 2010, 02:58
Posts: 264
Ryukan wrote:
I'm not that into using CheatEngine and I want to say THANK YOU to infinity for this simple to use tool that is the difference between me playing ME:SoW and not playing it. The default FOV in the game is awful, just terrible and I find it ridiculous that the devs couldn't be bothered to add an FOV slider for the PC port. It just reeks of lazy console-port development to a certain degree. How is it that the devs could add a game tweak option for a larger page file, but not add an FOV slider.

You are my hero for this month, saving the day by compensating for the laziness of developers.


Glad to hear!
I was so disappointed when i realized the narrow FOV. I played for 2min and felt sick really fast. So had to wait and and spammed and searched for a descent solution.
When someone finally found it I realized not many know how to use it, so wanted to help others using it too. There was many frustrating posts about it on the Steam forum and I felt this had to be done. :cheers:

_________________
| i7 6850K Broadwell-e @4.2Ghz | DDR4 32GB @3200Mhz| 2x Msi 1080 X | Asus X99 Deluxe II /H110i/AX1200iw |
| 3x Dell P2314H @ 5760x1080 + Philips 43" 4K IPS BDM4350UC Monitor + Oculus Rift CV1 |
| 1*Samsung EVO 960 500GB NVMe x4 gen.3 | 2x Intel SSD SATA III Raid 0 | 2x Intel SSD SATA III Raid 0 | 2x 2TB SSHD Seagate SATA III Raid 0 |
| Logitech G810 - G502 - G240 - G27 - G940 - | TrackIR 5 Pro | Saitek RHINO X55 HOTAS | Xbox One Elite Gpad |
Asus Vulcan Pro | Asus Xonar U7 | Sony STR-DE495P External Surround Home Cinema Reciever |


Top
  
 
PostPosted: 19 Oct 2017, 11:37 
Offline

Joined: 19 Oct 2017, 11:33
Posts: 1
hallo, i wanted to ask if it is safe to use this trainer? can you get banned with it?


Top
  
 
PostPosted: 19 Oct 2017, 14:51 
Offline
Editors
Editors
User avatar

Joined: 06 Mar 2008, 17:20
Posts: 3424
SoW is a solo, non-VAC-protected game. You should be fine.
anteronoid wrote:
My triple wide is temporarily dismounted, i can only provide 4K shots, but not at the first story checkpoint.
I mostly wanted to see what the game and the fix looked like, so thanks for the shots :D


Top
  
 
PostPosted: 22 Oct 2017, 02:10 
Offline
Insiders
Insiders
User avatar

Joined: 16 Jul 2011, 19:35
Posts: 285
Location: Canada
Awesome! Thanks a lot anteronoid it works perfectly with 5760x1080, sooooo much better now. Also thanks for the F key version my keyboard is weird with it's num keys so it was needed.

Thanks :rockout:


Top
  
 
PostPosted: 08 Nov 2017, 19:36 
Offline

Joined: 08 Nov 2017, 19:29
Posts: 2
Hi, i don't know why, but fov changer (full exe) doesn't work for me. But it's more confusing, because:
1) first several tests, changer not working
2) test few days later, changer works
3) another few days later, changer not working again.. nothing changed in game or my system.
So.. WTF ? Any idea?


Top
  
 
PostPosted: 10 Nov 2017, 07:43 
Offline

Joined: 10 Nov 2017, 07:33
Posts: 3
Hello, must it repeat each time this action? Where is there an alternative?
Thank you


Top
  
 
PostPosted: 10 Nov 2017, 15:17 
Offline
I Donated
I Donated
User avatar

Joined: 10 Nov 2010, 02:58
Posts: 264
RaZZoR wrote:
Hi, i don't know why, but fov changer (full exe) doesn't work for me. But it's more confusing, because:
1) first several tests, changer not working
2) test few days later, changer works
3) another few days later, changer not working again.. nothing changed in game or my system.
So.. WTF ? Any idea?


I haven't tested it for a while because other game releases.
But make sure you start and load a saved game before you start the fov changer.
Also make sure your anti-virus isn't interfering and that you run it with administrator privileges.

_________________
| i7 6850K Broadwell-e @4.2Ghz | DDR4 32GB @3200Mhz| 2x Msi 1080 X | Asus X99 Deluxe II /H110i/AX1200iw |
| 3x Dell P2314H @ 5760x1080 + Philips 43" 4K IPS BDM4350UC Monitor + Oculus Rift CV1 |
| 1*Samsung EVO 960 500GB NVMe x4 gen.3 | 2x Intel SSD SATA III Raid 0 | 2x Intel SSD SATA III Raid 0 | 2x 2TB SSHD Seagate SATA III Raid 0 |
| Logitech G810 - G502 - G240 - G27 - G940 - | TrackIR 5 Pro | Saitek RHINO X55 HOTAS | Xbox One Elite Gpad |
Asus Vulcan Pro | Asus Xonar U7 | Sony STR-DE495P External Surround Home Cinema Reciever |


Top
  
 
PostPosted: 10 Nov 2017, 15:18 
Offline
I Donated
I Donated
User avatar

Joined: 10 Nov 2010, 02:58
Posts: 264
RiiNeYScOo wrote:
Hello, must it repeat each time this action? Where is there an alternative?
Thank you


Hi, yes you need to start the fov changer every time you start the game.

_________________
| i7 6850K Broadwell-e @4.2Ghz | DDR4 32GB @3200Mhz| 2x Msi 1080 X | Asus X99 Deluxe II /H110i/AX1200iw |
| 3x Dell P2314H @ 5760x1080 + Philips 43" 4K IPS BDM4350UC Monitor + Oculus Rift CV1 |
| 1*Samsung EVO 960 500GB NVMe x4 gen.3 | 2x Intel SSD SATA III Raid 0 | 2x Intel SSD SATA III Raid 0 | 2x 2TB SSHD Seagate SATA III Raid 0 |
| Logitech G810 - G502 - G240 - G27 - G940 - | TrackIR 5 Pro | Saitek RHINO X55 HOTAS | Xbox One Elite Gpad |
Asus Vulcan Pro | Asus Xonar U7 | Sony STR-DE495P External Surround Home Cinema Reciever |


Top
  
 
PostPosted: 10 Nov 2017, 18:10 
Offline

Joined: 08 Nov 2017, 19:29
Posts: 2
anteronoid wrote:
RaZZoR wrote:
Hi, i don't know why, but fov changer (full exe) doesn't work for me. But it's more confusing, because:
1) first several tests, changer not working
2) test few days later, changer works
3) another few days later, changer not working again.. nothing changed in game or my system.
So.. WTF ? Any idea?


I haven't tested it for a while because other game releases.
But make sure you start and load a saved game before you start the fov changer.
Also make sure your anti-virus isn't interfering and that you run it with administrator privileges.


Tried everything, nothing works. I don't know why changer few days worked and then stopped.


Top
  
 
 [ 24 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot], Yandex [Bot] and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  




Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group