Widescreen Gaming Forum

[-noun] Web community dedicated to ensuring PC games run properly on your tablet, netbook, personal computer, HDTV and multi-monitor gaming rig.
Last visit was: less than a minute ago It is currently 29 May 2020, 23:47

All times are UTC [ DST ]




 [ 135 posts ]  Go to page Previous  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Next
Author Message
 Post subject: Re: Grand Theft Auto V
PostPosted: 24 Nov 2017, 15:06 
Offline

Joined: 24 Nov 2017, 14:57
Posts: 1
Dunno if this thread is outdated or something but hey! I dosen't hurt to try. So I just bought the game and didn't know before hand that this game had such annoying black bars which seems like they added for no reason at all due to the cutscenes being just in-game shoots. So I just turn of the game after like 30 minutes or so cause I couldn't bare to play with it. I tried to used the hxd to edit the hex but the game always declines the acces to edit it. So I'm out of options and guess if someone kind here who got an exe of the game (not steam, so I guess it's just the retail one) could upload it somewhere so I could download it. Need 2560x1080 res for version 1.41.
Thanks in advance if anyone could help.


Last edited by BomullsPlockarn on 24 Nov 2017, 17:59, edited 1 time in total.

Top
  
 


 Post subject: Re: Grand Theft Auto V
PostPosted: 24 Nov 2017, 16:40 
Offline
User avatar

Joined: 17 Nov 2017, 11:19
Posts: 15
Yes, I have a similar problem. I don't know how to remove those black bars, it is really annoying! Pls help


Top
  
 
 Post subject: Re: Grand Theft Auto V
PostPosted: 05 Dec 2017, 10:04 
Offline
User avatar

Joined: 17 Nov 2017, 11:19
Posts: 15
Just found something! You have to remove the support for the 4096x2160 resolution and it will go to 3840x2160 by creating an EDID override.


Top
  
 
 Post subject: Re: Grand Theft Auto V
PostPosted: 07 Jan 2018, 13:36 
Offline

Joined: 07 Jan 2018, 13:32
Posts: 4
Any progress with cutscene FIX (3440x1440) for 1.41?


Top
  
 
 Post subject: Re: Grand Theft Auto V
PostPosted: 16 Jan 2018, 03:56 
Offline

Joined: 16 Jan 2018, 03:52
Posts: 1
Is this the proper thread for discussing Flawless Widescreen for GTA?

If so, I'd like to point out that there is a third zoom mode not accounted for in the program. FW has adjustments for left trigger aiming with and without iron sights, but not for right-trigger aiming.

If you use a controller, you can gently pull the right trigger to aim. This will pull the game back to it's default FOV in first-person (not the non-iron-sights zoom level), so if you have first-person FOV adjusted, clicking the right trigger to blind fire will cause the game to "wobble" as it quickly changes FOV in and out in quick succession.


Top
  
 
 Post subject: Re: Grand Theft Auto V
PostPosted: 06 Apr 2018, 17:23 
Offline

Joined: 03 Jan 2015, 20:03
Posts: 8
So I've tried this and it seems to work but at high cost:

The HUD is stretched, the menu is stretched AND displaced (button indicators are drawn beyond the screen). Subtitles are also drawn beyond the screen.

I was wondering though. What are these black bars actually made of? Are they a solid color texture that is adjusted (since it is animated) or is it a dynamic FOV change? Could it be something else?

If it's a texture then it would be easy to make it transparent.

This fix is only good for playing cutscenes (without subtitles) and moving the HUD out of the way, but it's game breaking due to the moved button indicators and general text drawn beyond the screen.


Top
  
 
 Post subject: Re: Grand Theft Auto V
PostPosted: 07 Apr 2018, 07:33 
Offline

Joined: 03 Jan 2015, 20:03
Posts: 8
AXLiberty wrote:
That's all we have.

Find "39 8E E3 3F" in the file and replace with the following:

You can try to make your own value. As example:

2560x1080
=> 2560/1080 = 2,37037037 = 0x4017B426 = "26 B4 17 40"

3440x1440
=> 3440/1440 = 2,38888889 = 0x4018E38A = "8A E3 18 40"


Following up on this fix as for now it is the only one available that I found to correct the pillarboxes in cutscenes. Here are the results: https://imgur.com/a/OmMgJ

Image

But this fix has issues where every 2D object drawn is stretched and moved slightly beyond the screen so Subtitles, Ammo Counter and Button Indicators are not visible.

Image
Image

Please Help!


Top
  
 
 Post subject: Re: Grand Theft Auto V
PostPosted: 08 Apr 2018, 07:11 
Offline
I Donated
I Donated
User avatar

Joined: 28 Feb 2014, 21:02
Posts: 58
C_ee_X wrote:
AXLiberty wrote:
That's all we have.

Find "39 8E E3 3F" in the file and replace with the following:

You can try to make your own value. As example:

2560x1080
=> 2560/1080 = 2,37037037 = 0x4017B426 = "26 B4 17 40"

3440x1440
=> 3440/1440 = 2,38888889 = 0x4018E38A = "8A E3 18 40"


Following up on this fix as for now it is the only one available that I found to correct the pillarboxes in cutscenes. Here are the results: https://imgur.com/a/OmMgJ

But this fix has issues where every 2D object drawn is stretched and moved slightly beyond the screen so Subtitles, Ammo Counter and Button Indicators are not visible.

Please Help!


https://www.gta5-mods.com/misc/3440x144 ... 78e4335945

Use it with this. Works great for me.

_________________
Steam Profile | ReShade/SweetFX Presets | YouTube


Top
  
 
 Post subject: Re: Grand Theft Auto V
PostPosted: 02 May 2018, 08:35 
Offline

Joined: 02 May 2018, 08:29
Posts: 5
Any update?


Top
  
 
 Post subject: Re: Grand Theft Auto V
PostPosted: 24 Oct 2018, 05:39 
Offline

Joined: 21 Oct 2018, 06:02
Posts: 1
Razed wrote:
C_ee_X wrote:
AXLiberty wrote:
That's all we have.

Find "39 8E E3 3F" in the file and replace with the following:

You can try to make your own value. As example:

2560x1080
=> 2560/1080 = 2,37037037 = 0x4017B426 = "26 B4 17 40"

3440x1440
=> 3440/1440 = 2,38888889 = 0x4018E38A = "8A E3 18 40"


Following up on this fix as for now it is the only one available that I found to correct the pillarboxes in cutscenes. Here are the results: https://imgur.com/a/OmMgJ

But this fix has issues where every 2D object drawn is stretched and moved slightly beyond the screen so Subtitles, Ammo Counter and Button Indicators are not visible.

Please Help!


https://www.gta5-mods.com/misc/3440x144 ... 78e4335945

Use it with this. Works great for me.

Thanks for the second link.


Top
  
 
 [ 135 posts ]  Go to page Previous  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Next

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  




Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group