Widescreen Gaming Forum

[-noun] Web community dedicated to ensuring PC games run properly on your tablet, netbook, personal computer, HDTV and multi-monitor gaming rig.
Last visit was: less than a minute ago It is currently 14 Aug 2020, 12:46

All times are UTC [ DST ]




 [ 53 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject: Re: Mass Effect 3
PostPosted: 26 Aug 2016, 19:27 
Offline

Joined: 26 Aug 2016, 19:22
Posts: 3
I need some help... I can't get ME3 to work correctly. The top and bottom always get cut off with Flawless Widescreen. If I set the display to 2560x1440 ingame everything is fine. But as soon as I use 3440x1440 (which is the same height) the top and bottom get cut off.

Looks like this:
Image

Edit: Apparently I have a solution now so that I get 2560x1440 scaled correctly in the menu and ingame it widens to 3440x1440. Works fine now - as far as it is possible with this game. Hunter Mode on the Geth looks funny, or scoping in with a Black Widow :lolno:


Because I got asked in a PM what I did to fix it I will post this here as well. Basically I did what imusrt (THANK YOU!) suggested on the previous page but I edited the parameters for my screen size:

- In Flawless Widescreen go to menu "Settings" and then "Configuration" and then "Display Detection"
- Checkmark "Enable Detection Override"
- Then fill in the details below if you have a 3440x1440 screen

Width: 3440
Height: 1440
Hud Width: 2560 (16:9 fake center)
Hud Height: 1440 (16:9 fake center)
Horizontal Display Count: 3 (fake sides)
Vertical Display Count: 1
Hud X: 440 (which is 3440 minus 2560, then divided by 2 = width of fake side)
Hud Y: 0

Note: I was irritated at first because the start screen was 2560x1440 with black bars on each side. Once I opened a lobby and started a match the black bar disappeared and I had a nice 3440x1440 picture. Haven't tested singleplay, but should be the same I guess. Not sure if this is mandatory or not: the ME3 display options I have the resolution set to 3440x1440 and windowed borderless.


Top
  
 


 Post subject: Re: Mass Effect 3
PostPosted: 02 Dec 2016, 01:29 
Offline

Joined: 02 Dec 2016, 01:21
Posts: 6
Has anyone tried editing the HEX in the .exe file to get the cutscenes to present in 21:9?

I tried editing the .exe like is done in the Witcher 3 .exe (explained here: http://www.wsgf.org/forums/viewtopic.ph ... 43#p160343) but it hasn't worked.


Top
  
 
 Post subject: Re: Mass Effect 3
PostPosted: 02 Dec 2016, 11:09 
Offline
User avatar

Joined: 11 Jun 2014, 02:54
Posts: 76
doubleDizz wrote:
Has anyone tried editing the HEX in the .exe file to get the cutscenes to present in 21:9?

I tried editing the .exe like is done in the Witcher 3 .exe (explained here: http://www.wsgf.org/forums/viewtopic.ph ... 43#p160343) but it hasn't worked.


If you use Widescreen Fixer instead of Flawless Widescreen the cutscenes are not pillarboxed


Top
  
 
 Post subject: Re: Mass Effect 3
PostPosted: 05 Dec 2016, 01:58 
Offline

Joined: 02 Dec 2016, 01:21
Posts: 6
I can't get Widescreen Fixer to work. It increases the FOV but I can't click on anything in the main menu. edit: Scrap that. This time it worked. But the UI is cropped at the top and bottom.

Seem it's been a known problem for over a year. Found this thread: http://www.wsgf.org/forums/viewtopic.ph ... 44#p168044

posted the issue there. I guess I'll just use FWS and watch pillarboxed cutscenes :(


Top
  
 
 Post subject: Re: Mass Effect 3
PostPosted: 14 Jan 2017, 02:41 
Offline

Joined: 20 Nov 2015, 13:21
Posts: 6
XCPTNL wrote:
I need some help... I can't get ME3 to work correctly. The top and bottom always get cut off with Flawless Widescreen. If I set the display to 2560x1440 ingame everything is fine. But as soon as I use 3440x1440 (which is the same height) the top and bottom get cut off.

Looks like this:
Image

Edit: Apparently I have a solution now so that I get 2560x1440 scaled correctly in the menu and ingame it widens to 3440x1440. Works fine now - as far as it is possible with this game. Hunter Mode on the Geth looks funny, or scoping in with a Black Widow :lolno:


Because I got asked in a PM what I did to fix it I will post this here as well. Basically I did what imusrt (THANK YOU!) suggested on the previous page but I edited the parameters for my screen size:

- In Flawless Widescreen go to menu "Settings" and then "Configuration" and then "Display Detection"
- Checkmark "Enable Detection Override"
- Then fill in the details below if you have a 3440x1440 screen

Width: 3440
Height: 1440
Hud Width: 2560 (16:9 fake center)
Hud Height: 1440 (16:9 fake center)
Horizontal Display Count: 3 (fake sides)
Vertical Display Count: 1
Hud X: 440 (which is 3440 minus 2560, then divided by 2 = width of fake side)
Hud Y: 0

Note: I was irritated at first because the start screen was 2560x1440 with black bars on each side. Once I opened a lobby and started a match the black bar disappeared and I had a nice 3440x1440 picture. Haven't tested singleplay, but should be the same I guess. Not sure if this is mandatory or not: the ME3 display options I have the resolution set to 3440x1440 and windowed borderless.


Hi,

I have the exact same problem on a 3440x1440p monitor. I can't get flawless widescreen to work correctly on this game, it doesn't seem to do anything at all.

I already tried to enable dectection override options and the hotkey enable during the intro.

Widescreen Fixer doesn't work either. It crash as soon as I launch the game.

I'm using the Mass Effect™ 3 Édition numérique de luxe N7 Origin version.

I never had trouble with Flawless widescreen on steam's games before, not sure if Origin could be causing the issue ?
Any help would be much appreciated.


Top
  
 
 Post subject: Re: Mass Effect 3
PostPosted: 15 Jan 2017, 03:49 
Offline

Joined: 20 Nov 2015, 13:21
Posts: 6
Anyone please ?

I have been looking for a fix for days... nothing seems to work. It's like something is blocking flawless widescreen from doing his work.


Top
  
 
 Post subject: Re: Mass Effect 3
PostPosted: 19 Feb 2017, 11:38 
Offline

Joined: 19 Feb 2017, 11:31
Posts: 1
yea i just got my acer x34 and would like to play mass effect 3 befroe the new one is released cant seem to get it working


Top
  
 
 Post subject: Re: Mass Effect 3
PostPosted: 20 Feb 2017, 15:19 
Offline
I Donated
I Donated
User avatar

Joined: 10 Nov 2010, 02:58
Posts: 264
Flawless Widescreen Tool works for me. https://www.flawlesswidescreen.org/
But I've used it all weekend without problem to fix FOV issues on standard 16:9.
So it detects and hooks to the game exe. So it should work for Aspect Ratio to.
Follow the descriptions, activating fix, relading save etx. And setup your screen config in the tool correctly.

Side note:
I ran the game in dsr 7680×4320 resolution 8K on a 43" 4K monitor, with HD Textures Mod, Interface Scaling MOD and SweetFX mods... it looks amazing! :D
Also had to do a re-run now before the new one releases, had missed a couple of the DLC years ago, so made a new run.

_________________
| i7 6850K Broadwell-e @4.2Ghz | DDR4 32GB @3200Mhz| 2x Msi 1080 X | Asus X99 Deluxe II /H110i/AX1200iw |
| 3x Dell P2314H @ 5760x1080 + Philips 43" 4K IPS BDM4350UC Monitor + Oculus Rift CV1 |
| 1*Samsung EVO 960 500GB NVMe x4 gen.3 | 2x Intel SSD SATA III Raid 0 | 2x Intel SSD SATA III Raid 0 | 2x 2TB SSHD Seagate SATA III Raid 0 |
| Logitech G810 - G502 - G240 - G27 - G940 - | TrackIR 5 Pro | Saitek RHINO X55 HOTAS | Xbox One Elite Gpad |
Asus Vulcan Pro | Asus Xonar U7 | Sony STR-DE495P External Surround Home Cinema Reciever |


Top
  
 
 Post subject: Re: Mass Effect 3
PostPosted: 21 Feb 2017, 15:05 
Offline

Joined: 26 Aug 2016, 19:22
Posts: 3
Zordrack wrote:
Anyone please ?

I have been looking for a fix for days... nothing seems to work. It's like something is blocking flawless widescreen from doing his work.


Well, I can only tell you that I'm running the game in Origin and use the settings in FWS I posted and it works for me like described. I'm sorry if I can't be more helpful. It sounds like you said: if nothing changes at all it seems like FWS isn't doing anything for some reason in your case...


Top
  
 
 Post subject: Re: Mass Effect 3
PostPosted: 26 Feb 2017, 17:15 
here's how I got it to work ultra wide, first I used flawless widescreen, in game settings I changed the resolution to windowed mode after I did this if you go back to the resolution setting you should see 3440 1440 if you switch to windows board less change the setting now it should fit the screen. Now if you want the cut scene to work close flawless widescreen and use widescreen fixer. This should work any time in game. If this is old news sorry.


Top
  
 
 [ 53 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  




Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group