Widescreen Gaming Forum

[-noun] Web community dedicated to ensuring PC games run properly on your tablet, netbook, personal computer, HDTV and multi-monitor gaming rig.
Last visit was: less than a minute ago It is currently 29 Nov 2021, 09:01

All times are UTC [ DST ]




 [ 57 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
Author Message
PostPosted: 08 Jan 2016, 14:17 
Offline
Editors
Editors
User avatar

Joined: 06 Mar 2008, 17:20
Posts: 3424
Working combo: current Widescreen Fixer + old game exe from a 2012 backup. Disclaimer: I have no idea what the outdated exe does to your game.

Give it a shot if you will, it's the only combination of fixer+exe that does anything to my HUD - and works without crashes.


Top
  
 


PostPosted: 08 Jan 2016, 15:44 
Offline
User avatar

Joined: 11 Jun 2014, 02:54
Posts: 76
scavvenjahh wrote:
Working combo: current Widescreen Fixer + old game exe from a 2012 backup. Disclaimer: I have no idea what the outdated exe does to your game.

Give it a shot if you will, it's the only combination of fixer+exe that does anything to my HUD - and works without crashes.



Spectacular Scav, I was just thinking about this game yesterday. I had meant to come post here, but I received an emergency call out to the ICU about some telemetry equipment and never had the time. So imagine my surprise to see this out of nowhere when I end up getting back around to it. I actually tried a couple of older exe's from Gamecopyworld but none worked any better so I gave up after that. Hell I was only about halfway through when the plugin stopped working, so you have my thanks. :onethumb:


Top
  
 
PostPosted: 10 Aug 2016, 23:52 
Offline
I Donated
I Donated
User avatar

Joined: 10 Nov 2010, 02:58
Posts: 264
Got this on the Steam Sale, but it wont work with the fixer and the old 2012 backup exe anymore. Steam wont allow the game to start at all if using the old exe. :(
Anyone have any other idea on how to fix the HUD?

_________________
| i7 6850K Broadwell-e @4.2Ghz | DDR4 32GB @3200Mhz| 2x Msi 1080 X | Asus X99 Deluxe II /H110i/AX1200iw |
| 3x Dell P2314H @ 5760x1080 + Philips 43" 4K IPS BDM4350UC Monitor + Oculus Rift CV1 |
| 1*Samsung EVO 960 500GB NVMe x4 gen.3 | 2x Intel SSD SATA III Raid 0 | 2x Intel SSD SATA III Raid 0 | 2x 2TB SSHD Seagate SATA III Raid 0 |
| Logitech G810 - G502 - G240 - G27 - G940 - | TrackIR 5 Pro | Saitek RHINO X55 HOTAS | Xbox One Elite Gpad |
Asus Vulcan Pro | Asus Xonar U7 | Sony STR-DE495P External Surround Home Cinema Reciever |


Top
  
 
PostPosted: 07 Sep 2016, 09:41 
Offline
Insiders
Insiders
User avatar

Joined: 11 Dec 2008, 23:51
Posts: 685
Location: Germany
Alternative FOV via CheatEngine:
Change Value Type to FLOAT, Scan Type EXACT Value Rounded (default) and put 0.6981316805 as a Value in.(thanks dopefish for the Value)

the FOV will be in one of the 10 Addresses start with 18....... - so far i couldn't create a Restore Point :think:

Now you can create a Hotkey like the Forwardbutton so you will still have the original Zoom FOV

Before: 0.69
Attachment:
SpaceMarine 2016-09-07 10-38-43-15.jpg


After: 1.39
Attachment:
SpaceMarine 2016-09-07 10-39-07-87.jpg


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

_________________
CZARMAN aka 彼得爸爸


Top
  
 
PostPosted: 24 Sep 2016, 14:50 
Offline
I Donated
I Donated
User avatar

Joined: 10 Nov 2010, 02:58
Posts: 264
Thank you for this! :cheers:

With this information i was able to make a CE trainer to change the value on the fly.
It changes the FOV Zoom, it makes it playable.
But still the HUD is a major issue. Would be nice to be able to scale it too.

For anyone interested in the trainer, here are the link. (yes, it uses Cheat Engine, so your AntiVirus tool will probably go nuts. Don't worry, false positives)

Looks like this.
Image

_________________
| i7 6850K Broadwell-e @4.2Ghz | DDR4 32GB @3200Mhz| 2x Msi 1080 X | Asus X99 Deluxe II /H110i/AX1200iw |
| 3x Dell P2314H @ 5760x1080 + Philips 43" 4K IPS BDM4350UC Monitor + Oculus Rift CV1 |
| 1*Samsung EVO 960 500GB NVMe x4 gen.3 | 2x Intel SSD SATA III Raid 0 | 2x Intel SSD SATA III Raid 0 | 2x 2TB SSHD Seagate SATA III Raid 0 |
| Logitech G810 - G502 - G240 - G27 - G940 - | TrackIR 5 Pro | Saitek RHINO X55 HOTAS | Xbox One Elite Gpad |
Asus Vulcan Pro | Asus Xonar U7 | Sony STR-DE495P External Surround Home Cinema Reciever |


Top
  
 
PostPosted: 24 Sep 2016, 19:48 
Offline
Insiders
Insiders
User avatar

Joined: 11 Dec 2008, 23:51
Posts: 685
Location: Germany
Nice :onethumb: - here my tryouts - numeric + or - are not working at all ....numeric 0 - 3 are working except on the normal Gun BOLD PISTOL.

_________________
CZARMAN aka 彼得爸爸


Top
  
 
PostPosted: 24 Sep 2016, 20:55 
Offline
I Donated
I Donated
User avatar

Joined: 10 Nov 2010, 02:58
Posts: 264
czarman wrote:
Nice :onethumb: - here my tryouts - numeric + or - are not working at all ....numeric 0 - 3 are working except on the normal Gun BOLD PISTOL.


Thx! :cheers:

Hmmm, yes. Something gets weird with incremental changes when using the .exe trainer. It works when using the .CETRAINER file, but the very same file converted or saved to .EXE stops working with NUM+ and NUM-.
Im not good enough codewize to fix it. I tryed lots of stuff but it beats me.

Also, It's weird it wont work for the BOLD PISTOL, cant test since im only in the first lvl in the campaign i think.
But i also only had the deafault value to go on. If its not working with that gun, the game must use some other code to alter FOV for that particular gun(?).

EDIT: Yeah, I had the gun already..lol..its the default gun. Looks like it uses some locked FOV setting, its even not the same as default. It must be using another variable. :wtf:

Anyway I've uploaded a new pack, its updated and includes the .CETRAINER file as well, so you can run that instead of the .exe if you need the incremental function. (or find the bug :angel: ) You need to have Cheat Engine installed in your PC to run it though.

Fix available from the PC Gaming Wiki Community Files (search there)

_________________
| i7 6850K Broadwell-e @4.2Ghz | DDR4 32GB @3200Mhz| 2x Msi 1080 X | Asus X99 Deluxe II /H110i/AX1200iw |
| 3x Dell P2314H @ 5760x1080 + Philips 43" 4K IPS BDM4350UC Monitor + Oculus Rift CV1 |
| 1*Samsung EVO 960 500GB NVMe x4 gen.3 | 2x Intel SSD SATA III Raid 0 | 2x Intel SSD SATA III Raid 0 | 2x 2TB SSHD Seagate SATA III Raid 0 |
| Logitech G810 - G502 - G240 - G27 - G940 - | TrackIR 5 Pro | Saitek RHINO X55 HOTAS | Xbox One Elite Gpad |
Asus Vulcan Pro | Asus Xonar U7 | Sony STR-DE495P External Surround Home Cinema Reciever |


Top
  
 
 [ 57 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  




Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group