Widescreen Gaming Forum

[-noun] Web community dedicated to ensuring PC games run properly on your tablet, netbook, personal computer, HDTV and multi-monitor gaming rig.
Last visit was: less than a minute ago It is currently 25 Oct 2021, 09:16

All times are UTC [ DST ]




 [ 57 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
PostPosted: 13 Jan 2012, 10:13 
Offline

Joined: 23 Feb 2011, 21:49
Posts: 87
Any update on this one yet? Thanks.


Top
  
 


PostPosted: 13 Jan 2012, 13:34 
Offline
Insiders
Insiders
User avatar

Joined: 14 Apr 2007, 02:13
Posts: 1514
Other than the edits in my post above, there has been no progress yet. I haven't actively worked on it this last week, though.

_________________
Widescreen Fixer - https://www.widescreenfixer.org/

Widescreen Fixer Twitter - https://twitter.com/widescreenfixer
Personal Twitter - https://twitter.com/davidrudie


Top
  
 
 Post subject: Have have you seen any
PostPosted: 21 Jan 2012, 00:49 
Offline

Joined: 23 Feb 2011, 21:49
Posts: 87
Have have you seen any developments, Dopefish?


Top
  
 
PostPosted: 25 Jan 2012, 18:55 
Offline

Joined: 25 Jan 2012, 18:51
Posts: 3
I've managed to center a few more things in a recent test build of Widescreen Fixer.

Trying to center things while actually playing (not at the main menu) is a bit more tricky. Every time you press the escape key it relocates everything in memory. Also when you alt-tab, it will bring up the menu, which relocates everything in memory. That makes it tricky just because I have to alt-tab out to search for values, and as soon as I alt-tab the addresses change making my previous search invalid. I'll get it eventually, though. The cutscenes are my biggest concern.

Edit:
I managed to find the FOV. Unfortunately this will be a very tricky one.

The FOV used by the game are stored in radians. The default seems to be 0.6981316805, or roughly 40 degrees. Zooming with the sniper rifle is about 10 degrees. The regular view and zoom view for all weapons is consistent. It does not change no matter what your aspect-ratio is. The cutscenes use the same address in memory, but are more tricky in that they use pre-set FOVs for various scenes within the cutscene. The values are affected by your aspect-ratio. This will need further investigating.

Edit 2:
I've managed to change a part of code that will scale either the horizontal or vertical FOV correctly. However, it's still reversed between cutscenes and gameplay. During gameplay, it will leave the vertical scale untouched and scale horizontally just fine. For cutscenes, it will scale vertically, leaving the horizontal view stretched out across three screens. I'm still working on it.


If you can get this to work I'll gladly donate 10$ to you.


Top
  
 
PostPosted: 05 Feb 2012, 00:59 
Offline

Joined: 19 Mar 2004, 15:19
Posts: 298
Just tried this. WSGF fixer didnt seem to do anything, it detects game running and base address, but nothing is fixed or changed when I toggle it on and off. Im using the latest Steam version, Eyefinity 6080x1200.
Also I dunno if its a bug or what, but I seem to move in slow motion.

_________________
[GTX1080 - 4.48GHz 4690k - planning projector mayhem]


Top
  
 
PostPosted: 05 Feb 2012, 13:52 
Offline
Insiders
Insiders
User avatar

Joined: 14 Apr 2007, 02:13
Posts: 1514
If you are using Eyefinity, and you have not done so already, make sure you press the gear icon to configure the plugin. It uses auto-detection by default which does not currently work with Eyefinity. You will have to configure the setting manually for now. I do plan to add support for Eyefinity soon and then leaving it on auto-detection will work fine.

_________________
Widescreen Fixer - https://www.widescreenfixer.org/

Widescreen Fixer Twitter - https://twitter.com/widescreenfixer
Personal Twitter - https://twitter.com/davidrudie


Top
  
 
PostPosted: 05 Feb 2012, 14:24 
Offline

Joined: 05 Feb 2012, 14:16
Posts: 1
Hi, I have the same problem with the fix not taking effect but I think it may be due to the latest Steam version being 1.0.156 - WideScreen Fixer has an option for 1.0.153 only so I guess this may be causing an issue?

Keep up the good work though Dopefish, Eyefinity would be useless without your hard work.


Top
  
 
PostPosted: 05 Feb 2012, 14:27 
Offline

Joined: 19 Mar 2004, 15:19
Posts: 298
Hi,
Yes, I tried the settings manually in the Gear section. It wasnt clear to me what Corrected vs Uncorrected actually refered to, so I tried both ways (1920 in one, 6048 in the other), no change.
I am running the fixer as Admin,

I note when its running it has "0" for both Left Hud Position and Hud width. Base address is reported (0x400000) and game is detected/fix enabled.

_________________
[GTX1080 - 4.48GHz 4690k - planning projector mayhem]


Top
  
 
PostPosted: 05 Feb 2012, 15:34 
Offline
Insiders
Insiders
User avatar

Joined: 14 Apr 2007, 02:13
Posts: 1514
I was not aware there was a patch to the game. I'll update it soon.

_________________
Widescreen Fixer - https://www.widescreenfixer.org/

Widescreen Fixer Twitter - https://twitter.com/widescreenfixer
Personal Twitter - https://twitter.com/davidrudie


Top
  
 
 Post subject: Cool, Ill test it out
PostPosted: 05 Feb 2012, 16:14 
Offline

Joined: 19 Mar 2004, 15:19
Posts: 298
Cool, Ill test it out straight away then! I didnt know it was patched either as I only played it first time yesterday.
Also, can you clarify how to correctly fill out the Corrected vs Uncorrected Resolution setting in your Fixer (and I realise this is probably obvious, just cannot visualise it)!? :)

_________________
[GTX1080 - 4.48GHz 4690k - planning projector mayhem]


Top
  
 
 [ 57 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  




Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group