View topic - Assassin Creed 4 Black Flag

Amon Amarth
I Donated
NVIDIA Surround Users
Offline
 
Posts: 261
Joined: 18 Jul 2007, 04:19
Sioclya wrote:I'm running a 3 5:4 monitor setup and it's downright impossible to play the game. And that's not even talking about how bad the framerate is (no matter what I set in the options).
The top and bottom black bars are ENORMOUS. Have a screenshot from the menu:
Image
4144x1024, HD7950, Catalyst 13.11


Wow, that sounds and looks horrendous. :shock:
Alexious
Offline
 
Posts: 2
Joined: 23 Dec 2008, 02:44
Someone is claiming that they have fixed the black borders for those with 16:10 resolution.... http://forums.ubi.com/showthread.php/81 ... d-AC3-Yeah!


1.Start AC:4 Black Flag , enter any sequence , just to be in game
2. ALT TAB and get back to dekstop without quitting the game
3. Click Right Mouse Button on the desktop and choose Nvidia Control Panel
4. There go to the DISPLAY section and choose "Match size and desktop position" (position 6 from the top of DISPLAY section)
5. In first Tab choose Scaling , then FULLSCREEN then set desired resolution at "preview" below to 1920x1080
6. Now switch to the second Tab named " Size" and choose "Enable dekstop size changer" (or something like that i don't have english drivers right now)
7. You will see BIG green arrows in the corner of the screen, press both slider to the max to reach 1920x1200 settings (or more if you are using higher res) , then choose OK,
8. Click Use or OK or Apply in main Nvidia Settings Window, close it and back into game.


Is this true?
Amon Amarth
I Donated
NVIDIA Surround Users
Offline
 
Posts: 261
Joined: 18 Jul 2007, 04:19
Alexious wrote:Someone is claiming that they have fixed the black borders for those with 16:10 resolution.... http://forums.ubi.com/showthread.php/81 ... d-AC3-Yeah!


1.Start AC:4 Black Flag , enter any sequence , just to be in game
2. ALT TAB and get back to dekstop without quitting the game
3. Click Right Mouse Button on the desktop and choose Nvidia Control Panel
4. There go to the DISPLAY section and choose "Match size and desktop position" (position 6 from the top of DISPLAY section)
5. In first Tab choose Scaling , then FULLSCREEN then set desired resolution at "preview" below to 1920x1080
6. Now switch to the second Tab named " Size" and choose "Enable dekstop size changer" (or something like that i don't have english drivers right now)
7. You will see BIG green arrows in the corner of the screen, press both slider to the max to reach 1920x1200 settings (or more if you are using higher res) , then choose OK,
8. Click Use or OK or Apply in main Nvidia Settings Window, close it and back into game.


Is this true?


Doesn't work for surround.
zorranco
Offline
 
Posts: 18
Joined: 01 Nov 2012, 11:20
Any 21:9 testing?

Does it benefit of some extra FoV, or something?
Axel
Offline
 
Posts: 2
Joined: 07 Dec 2013, 04:04
Im very very happy about can play AC4 Black Flag in 21:9 with my nec multysinc

Image

But i would liek to know how can i let all the menus, cross and hud in the original 1920x1080 position?

Because when im going to shoot the cross doesnt match with the target...
NeoG
21x9 Users
Stereoscopic-3D Users
Offline
 
Posts: 4
Joined: 07 Dec 2013, 05:40
21:9 support is pretty much f***ed

It looks like the eyefinity/surround support is really just a hack and not true resolution independence. If the resolution is anything but a standard one, it seems to force a 16:3 (3x 1920x1080 eyefinity/surround) aspect.

That means at 2560x1080 the game is completely unplayable since the active game area is a tiny square in the middle of the screen and half or more of the screen is blacked out. Screenshot attached.

I hope they patch it, it's disgusting

Image
NeoG
21x9 Users
Stereoscopic-3D Users
Offline
 
Posts: 4
Joined: 07 Dec 2013, 05:40
Alexious wrote:Someone is claiming that they have fixed the black borders for those with 16:10 resolution.... http://forums.ubi.com/showthread.php/81 ... d-AC3-Yeah!


1.Start AC:4 Black Flag , enter any sequence , just to be in game
2. ALT TAB and get back to dekstop without quitting the game
3. Click Right Mouse Button on the desktop and choose Nvidia Control Panel
4. There go to the DISPLAY section and choose "Match size and desktop position" (position 6 from the top of DISPLAY section)
5. In first Tab choose Scaling , then FULLSCREEN then set desired resolution at "preview" below to 1920x1080
6. Now switch to the second Tab named " Size" and choose "Enable dekstop size changer" (or something like that i don't have english drivers right now)
7. You will see BIG green arrows in the corner of the screen, press both slider to the max to reach 1920x1200 settings (or more if you are using higher res) , then choose OK,
8. Click Use or OK or Apply in main Nvidia Settings Window, close it and back into game.


Is this true?


That just stretches the 1080 image vertically to take the entire 1200 space. It's a silly solution and most monitors can do it using the OSD
jackfuste
Insiders
User avatar
Offline
 
Posts: 162
Joined: 19 Dec 2011, 16:03
NeoG wrote:21:9 support is pretty much f***ed

It looks like the eyefinity/surround support is really just a hack and not true resolution independence. If the resolution is anything but a standard one, it seems to force a 16:3 (3x 1920x1080 eyefinity/surround) aspect.

That means at 2560x1080 the game is completely unplayable since the active game area is a tiny square in the middle of the screen and half or more of the screen is blacked out. Screenshot attached.

I hope they patch it, it's disgusting

Can try this one - AC4BFSP.7z
Image
Axel
Offline
 
Posts: 2
Joined: 07 Dec 2013, 04:04
jackfuste wrote:
NeoG wrote:21:9 support is pretty much f***ed

It looks like the eyefinity/surround support is really just a hack and not true resolution independence. If the resolution is anything but a standard one, it seems to force a 16:3 (3x 1920x1080 eyefinity/surround) aspect.

That means at 2560x1080 the game is completely unplayable since the active game area is a tiny square in the middle of the screen and half or more of the screen is blacked out. Screenshot attached.

I hope they patch it, it's disgusting

Can try this one - AC4BFSP.7z
Image


I overwrote the original .exe by this one but it gives me an error when im going to launch the game....
NeoG
21x9 Users
Stereoscopic-3D Users
Offline
 
Posts: 4
Joined: 07 Dec 2013, 05:40
jackfuste wrote:Can try this one - AC4BFSP.7z


Amazing stuff.. I have my peripheral vision again!

What sort of tools do you use to find where they've fixed the aspect? Using a binary compare doesn't seem to say anything noteworthy in ASCII (maybe it's compressed)
PreviousNext

Return to Request/Discuss Game Solutions

Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 6 guests

Did You Know?

WSGF has its own YouTube channel. Check out our reviews, tutorials, and gameplay videos at YouTube